Wednesday, March 31, 2010

ETCHING N BENGKEL PATENT.....

HARI INI DALAM SEJARAH.....
.
.
.
.
aku sampai fakulti kul 7.30 pagi.. awal x??? awal kan.. kalah staf... hahaha.. ini gara2 tiba2 supervisor aku suh attend bengkel patent di kala aku dah plan untuk etching design aku arini.... disebabkan aku rasa malas nk etching sorg2.. aku pun try ajak linda pg etching pagi2 memandangkan die pun nak etching gak arini.. xsangka linda cair n trima ajakan aku.. haha.. (kalo linda baca ni mesti die marah sbb aku ckp die cair ngan aku.. hahaha.. ada aku kisah???hahaha)

so kul 7.30 pagi ktorg pun bergerak dr kolej.. smpai fakulti k ul 7.30... ktorg first sampai.. xde org lagi dtg masa tu.. staf pun xdtg lagik... rajin x ktorg?? ngeeee...hehe
sampai2 je trus menuju ke bilik mobile lab untuk memulakan proses etching.... buat keje dgn sepantas mungkin sbb kul 8.30 aku kena attend bengkel tntg patent search.. tepat kul 8.30 aku pun siap proses UV n tinggal tggu smua copper abis terhakis dlm acid boiler.. tugasan tu aku serahkan kat aku punye pembantu yg terlatih aka linda.. hahahahahah...

masuk2 je dalam bilik tgok hp ade miscol n msej... rupe2nya seha dah tggu aku kat pusat latihan... aku ingt die nk dtg bilik dulu sebelum pg ctu sbb nk print progress report... aku pun cepat pg kat parking kete n pecut si putih laju2... nasib baik jalan clear n xbyak kete sbb skrg tgah study week... akhirnya slamat smpai di tempat yg dituju ..alhamdulillah.. hehe

bila dah nama bengkel.. dah boleh byg dah kebosanannyee... huhu... dah la dpt brita ktorg dapat brita yg ktrog satu group dgn bekas majikan seha.. hehe.. (Pr AB).. seha dah cuak2 dah sbb sebelum ni die slalu mengelak2 bila jupe prof ni... tp akhirnya akan dipertemukan jugak dalam bengkel ni.. ala2 jejak kasih gitu... hehehe.... tp.........
.
.
.
nasib menyebelahi seha.. group ktorg terpaksa dipecahkan dsbbkan
Pr AB yg jadi fasi bg group kami busy.. die takut xdapat join discussion.. so die suh ktorg berpecah n masuk dalam group lain... Fuhhhh.. lega sangat2... aku pun cuak gak ngan Pr AB... sbb die terkenal dgn suka tnya soalan kat student...huhu.. group yg ktorg join tu skali ngan org dr syarikat patent.. so ktorg banyak la belajar ngan die cara2 nak wat patent search...agak membosankan gakla wat patent seacrh ni sbb kiter kena cari patent2 yg ader related dgn patent kiter.. pastu compare dgn patent yg kita nk hntar.. kena bgtau ape improvement yg kiter wat... bosan sgt2 nk cari.. nak kena baca lak tu... akak yg dr syarikat patent tu ckp.. 2la keje die hari2... mengadap patent n slalu kena wat patent seacrh...huhu... kalo aku mesti dah bosan dah.. huhu....

td bengkel abis kul 4.. so sempatla nk balik fakulti smula sbb nak hntar progress report kat supervisor.. n esok aku kena ecthing balik sbb yg etching pg td xbrape nk jadi.. mgkin sbb asid kot... huhu... uwaaaaaaaaaa.. mlasnye nk etching smula!!!!!!!!


rasa mcm dah lama x citer pasal perkembangan myLove.. skrg die tgah on da way pg china.. ari khamis lpas die masuk port kat kerteh... tp aku xsempat nk balik jupe die.. huhuhuu.. xpela... bulan ni die nk trun kapal dah... hopefully die trun kapal on time la.. ksian die.. die ckp dah bosan dah duk atas kapal.. xsabar nk turun kapal.. sbb kawan2 die dah trun dah... mungkin esok atau lusa die smpai china.. xsabar nk trima mms dr die... tp skrg dah leh email.. at least leh la tau khabar brita... ape2 pun.. cant wait to see him again...!!!!!! huhuu

Tuesday, March 30, 2010

KEMENANGAN PENYELAMAT.... hahaha....

Semalam masa aku chat ngan azah.. die perkenalkan aku dengan satu game kat FB.. die suh aku try main sebab die ckp die main xlepas2 lagik level 10.... so disebabkan aku xde keje sgt n bosan ( walaupun sebenarnya progress report yg nk kena hntar xsiap2 lagik.. hehehe ) , aku pun menyahut cabaran tu.. ngenge... nama game tu parking mania... pada sapa2 nk main tu.. leh klik di sini.. hehe.... ni preview game tu...


cara nak main game ni, bawak kete masuk parking tanpa melanggar ape2... kalo langgar skit pun dah batal... mcm nak amik lesen kete lak bila main game ni.. aku siap praktikkan cara nak wat side parking masa amik lesen dulu dlm game ni.. berguna jugak belajar masa amik lesen tu.. nk praktikkan dlam alam realiti xbrani takut bergesel ngan kete org lain.. huhuhu... tp game ni ade satu kelemahan... kalo kita dah smpai certain level... kalo tym level tu kita mati.. game tu akan restart balik start dr level 1.. huhu... xke letih n geram sbb bila dah smpai level tinggi n mati, kena stat level baru... disebabkan tula jadi geram n berusaha gak nk menang.. hahaha

azah bgtau aku yg die paling tinggi pun level 10 je.. die challenge aku suh lepas level tu... so smlm aku berhempas pulas la main.. tp xdapat lepas level 10 :-(... dah putus asa.. aku pun tido... tp mlm ni.. aku menyambung balik perjuangan setelah tgok rumet aku aka linda pun dah tertarik nk main n bersungguh2 nk challenge level ktorg ( azah and aku) hahaha... melihat die bersungguh main smpai terjerit2 kata game tu tipu sbb die xlanggar pun (padahal xnak terima kenyataan.. hahaa) ..so aku pun meneruskan perjuangan... setelah main dgn tekun dan sabar.. akhirnya aku berjaya smpai ke level 10... setelah memikirkan semasak-masaknya teknik yg sesuai utk masuk parking tu.. aku pun decide untuk masuk mengundur memandangkan keadaan parking tu yg paling tepi n kcik.. setelah bertungkus lumus...


AKHIRNYAAAAA.....
...
..
.

aku berjaya masuk parking tu tanpa langgar ape2.. yeay... berhasil jugak usaha n kesabaran aku.. hahahahaaha.. (kalo la aku tekun mcm ni wat projek master, mesti dah lama dah grad.. ahaha)... aku menjerit kegembiraan disambung dgan jeritan kekalahan dr rumet aku... hahaha... die xleh trima kenyataan aku berjaya... hahahaha... tp at last die mengucapkan terima kasih kat aku sbb berjaya men'stop' die main, sbb selagi xde sape2 lepas, slagi tu xleh nk berhenti main.. sampai keje pun xjalan.... siap salahkan aku perkenalkan die game tu.. hahahaha.. ni la preview kemenangan aku.. wahahaha... yg aku bulatkan tu kete yg aku bwk... susah wooo nk masuk parking kat ctu.. hahaha....


hahaha... tapi yg lawaknye.. ktorg punyela beriya2 nk lepas level 10 sbb ingtkan lepas tu ade level 11... tp........
.
.
.
.
.

rupe-rupenya game tu smpai level 10 je... hampa ktorg.. hahahaha... tp nasib baikla xde level 11.. kalo tak.. abisla ktorg.. xleh nk wat keje lain, addicted ngan game ni.. hehehe....
.
.
.
.
.

MORAL OF THE STORY : jangan cube2 nak main game kalo tym bukan betul2 tgah free xde keje... kalo ade keje, baik lupekan hasrat nk cube main game.. tp utk org2 mcm aku la... sbb mmg giler main game.. pantang ade game baru mesti nk download n main.. heheheh..



THE END


Saturday, March 27, 2010

Cinta Jarak Jauh (CJJ)......

Arini aku terbaca artikel dr kosmo tntg percintaan jarak jauh yg mmg sedang berlaku pada diri aku skrg.....

aku bernasib baik sbb xbercinta jarak dekat sblum jarak jauh.. kalo aku bercinta jarak dekat sblum aku bercinta jarak jauh.. aku rasa mesti aku xdpat nk hadapi... nasib baik dr awl ktorg bercinta, ktorg memg dah berjauhan.. kalo jupe pun sebulan sekali je.. tp sejak die dah kena stat naik kapal... jarak perhubungan ktorg dah smakin jauh.. kalo dulu.. hari2 leh msej n col... skrg... msej kdg2 je, tu pun masa die brada kat port.. kalo berminggu2 die xde masuk port maksudnye ktorg berminggu2 xmesj...col lak bila smpai msai je la ktorg leh coling2.. tp kdg2 die ade bli simkad kat negara laen mcm kat europe ngan sri lanka.. so boleh la ktorg colling2 melepaskan rinduwpun kejap je... tp aku dah cube belaja menerima keadaan ni n skrg aku dah mula memahami keje bf aku sbg seafarer..

Dalam artikel tu, menurut Pensyarah Jabatan Psikologi dan Pembangunan Manusia, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Prof. Madya Dr. Khaidzir Ismail memberitahu, hubungan jarak jauh ini sebenarnya, jika difikir dari sudut positif adalah lebih manis...

*** manis2... sbb bila lama dah xjupe.. n bila nk jupe.. rasa mcm ari first2 nak date.. berdebar2.. eheheh

"Ia ibarat jauh di mata, dekat di hati. Pasangan yang terlibat akan semakin rindu antara satu sama lain kerana berjauhan rentetan timbul rasa kehilangan dan kekosongan.

"Rasa kehilangan itu ditebus dengan berutus surat, menghantar e-mel, menelefon. Tetapi bahayanya perhubungan ini adalah, jika terlalu lama berjauhan dikhuatiri kasih sayang mula pudar,"

dalam artikel tu ade bg tips2 utk menghadapi cinta jarak jauh...

1) Kepercayaan dan kejujuran

Kepercayaan adalah keutamaan jika mahu perhubungan sebegini berhasil. Tanpa kepercayaan dan kejujuran hubungan akan berada dalam keadaan bahaya. Anda perlu percaya dan berserah pada takdir.

2) Komitmen

Komitmen amat penting dalam perhubungan. Jika anda dan pasangan memberikan komitmen sepenuhnya dalam perhubungan, ia akan berjaya. Faktor jauh atau dekat sama sahaja, cuma perhubungan jarak jauh lebih banyak cabarannya. Apa pun ia terpulang kepada individu.

3) Selalu berhubungan

Komunikasi amat penting. Walaupun tidak dapat berkomunikasi secara bersemuka atau secara langsung, anda dan pasangan masih boleh berhubungan dengan mengutus surat, e-mel dan menelefon.

Ia penting bagi mengelakkan pasangan mengisi kekosongan yang ada dengan mencari keseronokan dengan orang lain. Mungkin ia bermula dengan mencari teman untuk makan, bersukan atau sebagainya, namun ia mungkin akan membibitkan rasa cinta antara si dia dan teman baru.

4) Jangan letakkan banyak harapan

Setiap individu sememangnya mengimpikan perhubungan yang berakhir dengan kebahagiaan, namun jangan sekali-kali meletakkan harapan yang tinggi dalam perhubungan sebegini kerana dikhuatiri akan menyebabkan kekecewaan yang tragis.

Bukan bererti anda tidak perlu serius dalam menjalinkan hubungan, cuma jangan letakkan harapan 100 peratus terhadap hubungan cinta jarak jauh sebegini kerana perhubungan sebegini sukar dan berisiko tinggi.

5) Kesetiaan

Perhubungan sebegini memerlukan kesetiaan antara pasangan yang bersungguh-sungguh dan ikhlas. Jika tidak hubungan tidak akan berjaya.

Kebanyakan pasangan yang tiada sifat ini akan putus terutama melibatkan pasangan yang baru diperingkat bercinta kerana tiada ikatan. Dalam kes ini, kebiasaannya lelaki lebih kerap berlaku curang.

6) Emosi

Jangan terlalu beremosi ketika berjauhan kerana faktor jarak dan jarang bertemu muka membuatkan anda sering menaruh prasangka buruk. Kawal emosi sebaik mungkin dan perlu berfikiran positif bagi mengelakkan pergaduhan.

*** aku akan cube slalu praktikkn tips2 ni.. hheheee..

Thursday, March 18, 2010

Nak Balik ke Tak.. Nak Balik ke Tak.. hurmmmm



entry kali ni nak balik x terengganu???? hurmmm... ni smua sbb myLove kemungkinan akan smpai kat kerteh minggu depan.. td ader YM ngan kak yatie... die tnya aku balik x?? susah tul aku nak jawab soalan tu... di antara sebab2 aku berat skit nk balik.. (1) aku mana la ader duit.. gaji xmasuk lagik... dah 3 bulan dah hdup xbergaji.. huhu..(2) kalo die smpai tym weekend.. leh la aku balik.. tp kalo tym weekdays.. camne nak balik.. mcm susah je nak mintx cuti.. sbb byk keje nk kena siapkan.. (3) aku rasa mesti myLove aku segan nanti.. sbb ni first tym aku jupe die ngn family.. hehehe

byk sbb yg menyebbkan aku berat kepada xbalik walaupun sebenarnya2 aku teringin sgt2 nk jupe myLove..huhu.. kak yatie bgtau mak ngan ayah pun nk pg skali gak nanti... so td aku pun ckp la aku mcm xbalik.. aku bg alasan aku xde budget nk balik sbb duit gaji xmasuk lagik.. kalo masa myLove smpai tu nnti gaji dah masuk.. aku balik.. tp nak tau ape die jawab?? die nk tanggung tiket bas aku balik.. hhuhu.. die btul2 nk sgt aku balik.. aku rasa xsampai ati lak bila tgok die beriya2 nk aku balik.. die ckp xbest la kalo aku xde skali.. so sbb (1) yg dah settle.. sebab yg ke (2) tu blum settle lagik tp boleh dipertimbangkan... sebab yg ke (3) tu aku ade gak bgtau kat kak yatie.. die ckp masa die ckp tpon dgn myLove aritu.. myLove bgtau kak yatie.. kalo nak ajak aku pg kerteh ajakla... kak yatie pun ckp nak ajak aku.. myLove pun suh tnya aku sendiri smbil die gelak2.. kak yatie ckp.. adik die ni pemalu orgnye.. kak yatie tau yg die nak aku dtg skali.. die malu je nk ckp.. hehehe.. btul ker?? hehe..

so skrg aku still xtau nak balik x.. hurmm... tgok la keadaan mcm mana.. depends pada bila myLove smpai kerteh.. harap2 tym weekend la .. huhu..

Wednesday, March 17, 2010

Update From Sri Lanka....

stiap entry yg aku wat mesti ader kaitan dgn myLove..hehe... sorila kpd sape2 yg xsuka baca.. kalo xsuka sila jgn baca ye.. sbb mmg tujuan aku wat blog ni nk tulis smua kenangan2 aku supaya aku xlupe n sentiasa dlm kenangan... smlm myLove jalan2 kat sri lanka.. die ckp kat ctu biasa2 je.. xde sgt tempat menarik... bila die ckp dei trun kapal.. aku dah pesan siap2 jgn tersangkut lak kat awek2 kat sana yg macam kajol ker.. die ckp xnakla mcm kajol.. kalo pretty zinta nk gak.. amboi!!.. hehe.. tp die ckp xde langsung yg mcm pretty zinta.. hehe.. nasib baik.. hehe... mcm la kalo ade die nk ngorat.. i trust him.. :-)

ni antara gmbar2 yg die hntar kat aku melalui mms....

hurmmm.. ni la hobi myLove.. memancing.. pantang ader pluang.. mesti die memancing.. kalo ade kat darat pun mcm tu gak.. slalu pg mancing kat tanjung.... nasib baik aku pun minat gak mancing...hehehe... mula2 bila aku tgok gmbar ni.. aku pun ckp.. wah.. bestnye.. dapat ikan besar.. tp bila disoal siasat rupenya tu die juz bergmbar dgn ikan yg org lain tangkap.. tipah tertipu.. heheheh....

ni myLove bersama gajah sri lanka.. die ckp gajah tu besar sgt2.. xsama mcm gajah kat malaysia... erk.. bila tgok2 balik.. mcm bahaya je.. dahla gajah tu xduk dlm sangkar.. kalo tiba2 die kejar camner??? tp mesti gajah tu dirantai kan.. kan. kan.. hehe

myLove bergambar dgn kete ape ntah ni.. kete diraja kot.. hehe.. kalo tgok btul2.. kat depan kete tu ader kertas putih... kat kertas tu ade tulis "DO NOT TOUCH".. prasan x kat mana tgan myLove?? hahaha.. aku xtau la die xprasan kertas tu atau wat2 xprasan.. hehehe


hurmmm.. tu je la gambar2 yg boleh dikongsikan di sinni.. hehe... skrg kapal die tgah gerak pg singapore.. dlm 4 hari smpai... yeay.. :-)

Monday, March 15, 2010

yeay.. dah boleh email dah.. thanks misc.. :-)

semlam bukak email.. tiba2 nampak email dr amos... xsangka sgt.. sbb dah lama xdpt email ... email tu berbunyi mcm ni...

Dear syagurl,

This is my new email address onboard. Please save this to your addressbook and delete my old email address.

"Master Melati3"

yeay... aku pun cepat2 antar msej n save email adress baru ni.. lepas ni leh la email ngan mylove ari2... hehehe

+60320.....

semlam lepas mandi.. tgok hp ade 2 miscol dr no +60320.. pelik je no... mula2 fikir gak no sape ni.. tiba2 terfikir mungkin mylove yg col... sedihnye kalo btul die yg col... ruginya aku xangkat.. huhuhu.. tp beberapa saat lepas tu.. dapat call dr no yg sama.. aku pun cepat2 angkat.. aku ckp hello... pastu snyap je... lama lpas tu bru dgar suara hello... Ya Allah.. mcm bermimpi lak aku dgr suara ni... suara yg dah lama aku xdgr.. dah hampir 3 bulan kot aku xdgr... trus kluar perkataan "abg!!!!" dr mulut aku... dgn konfidennye aku.. kalo salah org wat malu je.. hehhee..
pastu myLove ni saje je bila tgok aku confident sgt die ckp " abg?? abg mana lak ni" huhu.. konon2 nya aku dah slah org... tp aku yakin aku xsalah org... aku cam sgt suara die... last2 die mengaku.. kalo die ade kat dpan aku skrg.. dh lama dah aku cubit die.. saje je nak main2kan aku.. huhu.. aku hepi sgt smlm dpt ckp ngan die... tp xleh nk ckp lama sgt2.. sbb xde port yg sesuai utk bergayut.. sbb yela masa tu kat rumah org lain..huhu.. wrong timing lak plak.. huhu.. aku ckp kat die kalo smpat arini coll la aku lagik.. sbb aku xpuas lagik ckp dgn die...huhu

skrg die bru smpai colombo.. tp smlm xmasuk port lagik.. juz anchor kat tgah laut je.. sbb tu xde line sgt.. ni pun die beli sim kad sbb ade agent yg naik jual simkad tu atas kapal... sbb tu la myLove leh col aku... die ckp arini mungkin masuk port.. tp sehari je.. xtau la die smpat x col aku lagik.. ntah2 kapal die dah gerak dah... huhuhuuhu.. tp xpela... lepas ni colombo.. 4 hari lagi smpai singapore.. bila dah sampai singapore baru decide sama ada kenapg kerteh x.. harap2 jadila pergi kerteh.. at least ktorg leh bergayut.. wpun xjupe.. sbb die ckp xyah la aku balik.. sbb menyusahkan aku je.. lagipun bulan depan die dah nak balik dah... die ckp die mungkin trun 15 HB APRIL 2010.. arini dah 15hb MAC.. maknaya cuma sebulan je lagi.. rasa kejap lak masa berlalu... xlama lagi ktorg boleh dating .. hehehehe.. xsabar sgt nk jupe die.. heehehe

hurm... masa berborak smlm.. aku citer la kat die yg aku ade kat KL.. shopping.. hehe.. die trus tnya shopping barang tunang ker?? hehe.. aku pun ckpla.. mana ada.. lmbat lagik nk tunang.. die pun jawab beli jela siap2... xnakla.. aku xnkla beli sendiri.. aku nk pg bli barang tunang sma2 ngan die... hehehe... hurmm.. tiba2 teringat.. smlm wife pak cik malik tu ade tnya yg aku dah tunang ker.. hehe.. mak aku jawab blum lagi.. tggu satu2 settle dulu...huhu.. adakah ini bermakna aku xlehla nk tunang sebelum abg aku kawen.. huhu...mak cik ani tu pun ckp buat jela skali masa abg aku kawen... hehe...mak aku diam je xckp ape2.. hee.. act.. aku xbgtau lagik mak aku pasal nk bertunang ni.. sbb myLove xbg aku bgtau ape2 lagik.. die nk bgtau sendiri kot.. hehehe... hurm.. stiap kali die tnya ttg myLove.. aku akan ckp tggu die trun kapal dulu.. so mak aku x expect yg aku nk tunang dlm waktu terdekat ni.. hehehe.. xpela.. ape2 pun aku tggu myLove trun kapal dulu.. baru sng nk bincang...semuanya aku berserah pd jodoh dan takdir..

Shopping Barang Kawen ...

Ari jumaat lepas.. family aku turun JB sbb abg aku nak amik kete tunang die n sambil2 tu nk shopping barang kawen aku... opss... silap.. abg aku.. hehehe.. mak naik bas khamis mlm smpai jumaat pagi... aku amik kat sri putri.. lepas tu trus pg kulai check in hotel... murah je hotel tu RM 60 untuk stu katil double n satu katil single.. keadaan hotel tu ok la.. padan la dgn harga die... watper nk sewa hotel mahal2.. membazir je.. sbb juz utk tdo je... lepas tu lepak2 kat hotel n kua jalan2 kat tesco kulai sementra tggu tunang abg aku abis mengjar.. die ngajar kat sekolah menengah kat kulai.. lupe lak nama ape sekolah tu... hehe... tggu die sbb die nk ikut skali pg jalan kat air hitam.. mak aku ajak pg air hitam jalan2.. kot2 ade brg murah... at last mak aku shopping bidai pintu, kotak harta karun utk letak duit hantaran n bekas letak telur... selebihnya nk bli kat nilai lak...

Esoknye pagi2 bertolak pg Nilai... amik masa dalam 3 jam lebih gak nk smpai... mula2 sesat gak xjumpa cari nilai 3.. last2 jupe gak.. hehe... banyak tul kedai2 kat ctu.. rambang mata nk pg yg mana satu... kedai first pg kedai barang perkahwinan.. shopping punye shopping.. habis RM4++ utk paper bag + bunga telur + door gift... huhuhu.. mahalnya brg2 utk kawen.. patutla aku xlayak utk kawen lagik.. nk bli bunga telur pun xlepas.. hehehehe...
lepas tu shopping carik langsir lak... hurmm... ni satu masalah lagik.. byk sgt yg cntik.. rmbang mata nk pilih.. dah la kedai2 kat cni sdia menerima tempahan. dalam sejam boleh siap... aku berkenan sgt ngan kain langsir yg english style.. warna putih bunga kcik2... tp abg aku xminat sgt... so aku mals la nk pertahankan ape yg aku suka.. sbb langsir ni die yg blanja.. tggu la tym aku nnti... lehla aku pilih ape yg aku suka.. hehehe... so smlm beli langsir warna hijau lumut... campur kain + upah.. abis RM800 utk langsir pintu skali ngan tingkp skali.. okla.. sbb biasanya kalo bli kain saje n hantar upah kat trg.. abis dlm seribu gak... yg ni sng.. balik pasang je... lagipun bukan slalu tukar langsir... 2 tahun skali je.. tahun lepas dah tukar dah lngsir.. tp thun ni tukar lagik sbb abg aku kawen.. kalo tahun depan aku kawen.. bertukarla lagi langsir tu.. hehehe...

hurm.. spnjg aku turun KL. ktorg stay kat umah kawan lama arwah ayah aku.. Pak cik malik.. family aku ngan family pak cik malik ni dah mcm sedara dah.. rapat sgt2.. dah lama dah gakla aku xjupe die.. dlm 4 thun gak kot.. rasanya lepas ayah aku xde.. aku xpenah lagi jupe die... kalo penah berhubung pun melalui telefon je.. die suka puji2 aku depan anak2 die.. suh anak2 die ikut jejak aku.. padahal aku xde la cemerlang mana pun dlm pelajaran.. hhuhu...tp ape yg aku suka, die ckp aku kurus bila mula2 jupe die.. hahaha.. kurus ker??? mungkinla kurus dr dulu... tp skrg aku still dikira gemuk.. huhu.. bila nk stat diet balik ni.. 2 3 hari ni asyik makan sedap je.. huhuhu... pak cik malik n family baik sgt.. layan ktorg sebaik2nya.. sediakan bilik tidur.. risau sgt ktorg xselesa... ktorg pun sbenarnya xkisah pun.. kalo tdo kat luar pun xpe... thanks pak cik malik atas layanan yg begitu istimewa,,, hehe.. :-)
bulan 6 nanti kita jupe lagi masa kenduri abg aku.. sbb diorg dah janji nak dtg..

Thursday, March 11, 2010

JoM KarAoKe!!!! hehehe

arini baru diperkenalkan satu software lirik yg baru dr farah... best.. sbb die kua lirik satu2.. yg sblum ni aku install.. lirik die xgerak2.. kena scroll sendiri.. tp software ni best sbb lirik die gerak2.. mcm karaoke.. hehe... kalo sape2 yg nk leh download kat cni... jom kiter karaoke.. hehe

actually aku saje je sbb tgah bosan... nak wat keje malas.. hehe.. cari installer lirik ni rajin lak.. heheh... beberapa hari ni aku mcm xde mood dkit.. aku raser sunyi sgt.. mungkin sbb aku dh lama xdpt contact ngan myLove kot... arini dah masuk hari ke-8 aku xdapat ape2 brita dr dia... napela email amos tu dah xleh guna... kalo x.. ari2 aku leh trima n blas email die.. huhuhu....

emm.. esok mak aku nk dtg cni.. yeay.. leh g jalan2 n shopping.. hehehe... tp duit xde nk shopping.. bilala gaji nk masuk ni.. huhuhu... xpela.. at least masa akan berjalan ngan cepat hujung minggu ni... n aku akan dpt trima brita drpd mylove.. sesungguhnye aku amat2 merindui die.. huhu.. :-(

Monday, March 8, 2010

Aku Rindu Sangat Kat Dia.. :-(

video


hurmm.. sejak akhir2 ni aku xtau nape aku rasa aku rindu sangat kat dia.... mungkin sbb dah lama aku xdapat contact ngan die.. sbb die xde line... huhu... tiba2 teringat lagu bila rindu ni.. layan jap.. huhuhu

Lirik Bila Rindu - Ruffedge


Dikeheningan malam,
Termenung ku berseorang
Tak lena mata dipejam
Terdengar suara terngiang
Suara merdu yg disayang
Bagai kau didepan mata
Ku capai tapi tak kena
Sukarnya memendam rasa
Ingin ku luahkan kata

Korus:
Bila rindu,
Terkenang mu sayang, terasa sayu,
Syahdunya jiwa ku bila malam makin kelam,
Jauh terbang diri ku melayang,
Aku rindu,
Sentuhan mu, ku rasa sayu,
Inginkan jiwa mu selubungi jiwa ini,
Bawa ku dalam pelangi,
Melepasi batas diri ini.

Jauh angan ku lena
Kurasa kita bersama
Kau bawa daku kesana
Ke alam kisah yang lama
Kenangan didalam jiwa
Bila terjaga semula
Disisiku kau tiada
Sukarnya ku pendam rasa
Inginku luahkan semua

*ulang Korus

Sesungguhnya kita mestilah
Wujudkan sefahaman dan hormat menghormati
Ikhlas kasih
Sabar insyAllah kita akan
Bertemu semula

Aura yang memecah semesta
Menyampaikan pesan kesunyian dikala sendirian
Kesepian menyelubungi hari-hariku
Disajikan dalam doa-doa rindu
Yang menanti kau datang dan pergi
Seperti mimpi-mimpiku fantasiku
Bukan dongeng lagi yang sayup kedengaran
Disisi cuping di setiap corong
Lorong yang lohong
Benar ku tak bohong
Bila hati menyanyi

*ulang Korus

Thursday, March 4, 2010

DELAY LAGIK!!!!!!huhuhuhu

smalam dapat msej dr myLove.. ingtkan die dah smpai colombo.. tp blum lagik.. huhuhu... die bgtau die kan aden skrg... smlm die ade pirate watch... mcm kena tgok2 la kot ader lanun.. bila sebut je pasal lanun aku jadik risau.. hhuhu.. die ckp mungkin pertengahan bulan baru smpai colombo.. maknanya.. makin lambat la die smpai singapore n kerteh.. huhuhuh.. xjadila plan aku nk ikut mak aku balik trg nanti... nanti bila die dah nk smpai kerteh la bru aku balik...

Wednesday, March 3, 2010

yEAy MsEj DeLiVeReD

hari ni aku stay up smpai kul 4 pagi wat simulation... rajin x aku?? hahhaha... nila perangai aku.. kalo dah dtg mood nk wat keje.. malas nk berhenti.. hehehe.. tgah2 wat simulation td.. tiba HP bercahaya... message delivered to myLove... yeay!!!!! maknanya die dah nk smapi colombo.. Alhamdullilah.. skrg aku ngah tggu je la die blas msej.. mungkin die masih lum blas msej sbb line 3G xde... tp xpela.. yg penting aku tau die dah nk smpai.. really2 miss u...

hadiah besday + annivesarry

hurmmm.. aku baru dapat idea nak beli jacket utk hadiah besday + annivessary myLove... disebabkan combine 2 hadiah.. aku budget lebih skit la utk hadiah tu.. aku plan nak beli fleece jacket.. memandangkan die suka gak pakai sweater n die slalu gak pg negara yg sejuk.. so aku raser sesuai la aku adiahkan kat die.. cumaaa.... aku xtau nk bli kat maner... huhu.. aku ader usha2 kat online.. tp aku xbrani nk beli sbb takut dlm gmbar cantik tp realiti xcntik.. lagipun kalo beli online.. xleh nk sentuh dulu kain jacket tu sama ada lembut x n kat dalam die mcm mana.. sbb mylove pernah beli jacket tp die xpakai sbb xsuka kain yg kat dlm jacket tu.... hurm.. nk g window shopping mlas... huhuu.... hurmmm... atau aku tggu die turun kapal... n pg bli sama2 dgn die... biar die pilih yg mana die ska.. ok x?? tp xsuprise lak kan.. huhu.. xpela.. kalo dah terpaksa nanti terpaksala guna cara tu.. hehheeh.. tp kalo aku suh die pilih mesti die xnak pilih.. bukan senang aku nk blanja die ape2... slalunya mesti die xnak.. die xnak menyusahkan aku la tu.... wpun sebenarnya aku xrasa susah pun.. huhuh.. p/s :abg.. xkira.. nak xnak abg kena pilih gak.. hehehe

Monday, March 1, 2010

HePi BeSdAy AbGGGG....

Arini besday my love... so sad sbb xdapat nk wish kat die sbb die ngah xde line skrg.. huhuhuh.. xpela.. wish kat facebook je la.. tp lmbt lgla die baca.. hehhee... emmm.... abg nk adiaah x?? hehhe.. act aku xtau lagi nk bg adiah ape.. still tgah fikir lagi nk bg ape.. lagipun xleh bli skrg.. sbb ngah xde budget lagik.. sbb duit gaji xmasuk lagi.. huhu.... abg.. ayg nyanyikan lagu ni khas utk abg... hehehe


hepi besday to you....
hepi besday to you...
hepi besday to abg....
hepi besday to you....

hehhee... love u so much.. mmmuaxxx....