Monday, May 17, 2010

TaG dArI dYa KaMiL....

fuhh..fuhh... dah bersawang dah blog aku nih... dah lama xsentuh.. hhehe... xde mood nk update skrg ni... sbb aku dah ade tempat nk bercerita ( cinta hati dah balik darat) ..hehhe... rasa bosan.. baca blog2 org laen.. terperasan blog dya_kamil yg ade mentag untuk menjawab tag.. hehe... oleh kerana aku rajin mlm ni.. aku pun jawab laaa.. hehehe..


3 names in your message inbox:
ikut turutan paling latest eh..
1) myLove
2) myLove
3) myLove
smuanya myLove gara2 aku biasanya delete je msej2 lain lepas baca sbb hp aku ni mmg ngok ngek.. asyik ckp full memory je.. padahal byk je lagik memory...huhu.. tanda2 suh bli baru.. hahaha

your main ringtone:
Lenka- trouble is a friend

what you did at 12 last night:
dah tido dah sebab penat baru sampai dr KL..

who was the last person you went out with?where?
ngan ayie n shu n linda... pg jalan2 kat carrefour bukit jalil sementara tggu naik bas...

the colour of t-shirt you're wearing now
orangeeeeeeeeee~~~~~

the last thing you did
tgok gambar2 wedding mattop n gmbar g jalan2 kat KL aritu... duk berbalas komen.. biasala.. xsah kalo xmengomen.. hahaha

3 of your everyday favourite items
handphone, broadband & siputih

the colour of your bedroom
cream yg dah byk conteng2.. bila la pengetua kolej ni nk cat baru... kalo cat warna ungu ker.. pink ker... careeee gakkk... hehehe

how much money in your wallet now?
aku xde wallet.... hahahahahah

how's life?
happy dgn ape yg ade skrg..
cuma berharap dapat habiskan master ni secepat mungkin.. huhu.. hehehehe

your favourite song:
yang terindah~~~~ adamaya

what will you do next weekend:
xde plan lagik... stakat ni maybe duk lepak je kat bilik...

when was the last time you see your mum?
bulan lepas... masa aku cuti 2 minggu sebab lecturer xde.. hahaha

where is she now?
kt kampung kubang ikan

who is the last person that talked with you last night?
rumet.. linda

the last surprise you got?
hurrmmm.. ape ehhhh... owh.. bila myLove give me a good news.. hihi

the last thing you borrowed from your friend?
duit linda... sbb nak bli air kat kedai aritu xde duit kecik.. hahhaah

who is your bf / gf / husband / wife?
WAN ZULKIFLI WAN MAMAT
my beloved bf.. hopefully our relationship will last forever

what do you feel right now?
risau sebab alat utk wat measurement xde.. sbb hntar baiki... minggu dpan lecturer dah abis cuti.. mcm mana ni nak jupe lecturer..uwaaaaaaa.... hehehe

wanna share with who?
sesape yg sudi.. ahaks

who know your secret?
1) mylove
i ni seorg yg perahsia skit.. heheheh

they keep your secret?
1 Yes..


are you angry with someone?
emm... rite now xde kot...

do you order at Mc'D?
yup.. semlm makan double mc chicken.. rasa nk termuntah nk abiskan... tu la first n last tym aku beli.. lepas ni beli yg single je.. hjehehe

the last time you feel so sad?
last week.. reason? sicret... hehehe

mahu tag?
xtau nk tag sape.. kalo ade sape2 nak wat tag ni.. dipersilakan.. :-)


Saturday, May 8, 2010

YaNg TeRiNdAh........

video

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah


SPECIALLY FOR YOU

Friday, May 7, 2010

ApA yG LeLaKi SuKa DaN x SuKa

topik kali ni ape yang lelaki suka dan xsuka... aku amik dr satu blog yg aku baca.. aku pun xtau btul ke x... ade yg btul kot.. n ade juga yg xbtul... tp depends pd org tu la kot.. sebab manusia kan rambut je sama hitam.. tp hati lain2...

Ape yg lelaki SUKA :

•Sikap kelakar
•Budi pekerti dan kesopanan
•Murah hati
•Senyuman manja
•Pandai memasak
•Pandai dalam mengenakan pakaian
•Penampilan/imej yang sesuai dengan citarasanya
•Tak mudah naik angin
•Seorang wanita yang sanggup meminjamkan keretanya pada lelaki bila kereta laki tersebut rosak
•Tak terlalu seksi dalam berpakaian
•“Tak apalah, tadi U dah belanja I makan, jadi sekarang biar I belanja tiket wayang”
•Wanita yang dapat menjalin hubungan rapat dengan ibu atau keluarganya
•Berwawasan atau bercita-cita tinggi
•Mempunyai keyakinan diri yang tinggi
•Tahu menjaga maruah diri. Bersemangat dan tak mudah mengalah dalam situasi yang tertekan.
•Sentiasa berada di sisinya saat duka dan gembira
•Tak berleter walau terpaksa menghantar lelaki ke lapangan terbang pada 2 pagi
•Sediakan secawan teh atau kopi tanpa disuruh oleh lelaki
•Wanita yang mengambil berat tentang lelaki
•Sikap keibuan
•Sukakan kanak-kanak
•Suara lembut tanpa dibuat-buat
•Pandai membawa diri. Tak kekok dibawa ke mana pun
•Boleh dibawa berbincang dan memberi pendapat
•Memberi sokongan moral dalam apa jua usaha yang dilakukan lelaki
•Tak memperkecilkan kelemahan lelaki sebaliknya menerima seadanya diri lelaki tersebut
•Tahu bersyukur
•Pandai berjimat-cermat
•Tak mengharapkan lelaki dalam semua hal

Ape yg lelaki XSUKA :

•Wanita yang suka mengumpat
•Sombong dan bongkak
•Menunjukkan sikap yang terlalu memiliki
•Hisap rokok
•“Kau ni macam orang tiga suku!” Mengutuklah tu…
•Wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki
•Wanita yang suka menunjuk-nunjuk untuk dapatkan perhatian
•“Tak bolehkah U lakukan sesuatu yang betul!”
•“Jangan cuba beritahu I apa yg patut I lakukan dan yang tak patut I lakukan..”
•Wanita yang hipokrit
•Pembohong dan suka mencari alasan
•Terlalu ingin mengetahui hal peribadi si lelaki
•Sukar buat keputusan terutamanya hal berkenaan hubungan mereka
•Kurang sifat kasih sayang walaupun terhadap binatang
•Pengotor dan pemalas
•Tak bertanggungjawab langsung
•Tak pandai mengemas
•Terlalu bebas dan kuat bersosial hingga tiada batasan pergaulan
•Kuat berleter walau hal remeh temeh
•Boros berbelanja
•Tak tahu memasak
•Sikap manja yang terlalu menyakitkan hati
•“Queen Control” atau suka mengarah-arah
•Tak pandai bergaya atau selekeh
•Suka bermekap tebal sehingga hilang keayuan asli
•Suka mengungkit-ungkit hal-hal lalu
•Panas baran
•Kuat merajuk dan sukar dipujuk
•Terlalu pendiam sehingga susah untuk berkomunikasi
•Tak mahu mengakui kesilapan dan ego

Renung-renung kan laaaa.. dan selamat beramal.... heheheheheh :)

Thursday, May 6, 2010

JoDoH dAn PeRtEmUaN.....

arini aku terasa nak bercerita tentang mylove.. ala2 kiranya macam my love story la kot.. hehe.. aku baru lepas terbaca satu blog ni yg bercerita tentang kisah percintaan die..knape die pilih lelaki tu... n aku rasa aku pun xpenah citer sebelum ni kat cni... lets the story begin...

aku kenal mylove masa aku dah nak abis tahun akhir degree kat utm... mcm mana ktorg leh kenal??? coursemate?? bukann.... kawan sek??? pun bukan....hehe.. ktorg kenal disebabkan salah nombor je... hehe... aku pun xbrape ingt macam mana boleh terslah nombor..lebih kurg rasanya no tpon die hmpir nk sama ngan no tpon kwn aku.. bila dah tersalah nombor.. mula la memperkenalkan diri... bila dah kenal2... rupanya die budak utm gak tp dah grad dah.. kiranya batch seblum aku..n org terengganu jgak.. macam kebetulan lak rasa... hehe.. masa tu die still training kat ALAM melaka...

sejak dari kejadian tu la kitorg slalu main msej... n mula mengenali antara satu sama lain... kenal pun melalui friendster je.. sebab xbrani lagik nk face to face.. dah beberapa bulan knal barula ktorg berjumpa.. heheh... lebih kurg jatuh cinta pandang pertama la.. hehehe.... ktorg pun mula couple...

kadang2 aku slalu tnya ngan diri aku.. knape aku pilih die..maksud aku, die kan seafarer... yg mana akan selalu berada jauh dr aku masa die pg belayar... someone yg hnya boleh happykan aku dgan beberapa sms dlam seminggu n jarang2 dapat col aku... someone yg xleh brada di sisi aku kalo aku ade masalah.. someone yg aku xleh nk share kegembiraan aku...

tp aku percaya.. die sentiasa dekat dgn hati aku...aku percaya dgn kejujuran die..keikhlasan die menyayangi aku..and yg paling penting.. aku tau die keje untuk masa depan kami jugak kalo kami dijodohkan bersama...InsyaAllah...

aku rasa bersyukur sangat dipertemukan dengan die... bagi aku.. he is a nice guy.. slalu amik berat pasal aku.. pasal family die... org ckp penantian satu penyeksaan... aku akui itu betul... cuma aku rasa perasaan merindui itu indah... kalo kiter tau mcm mana nak menghadapi perasaan tu..pekerjaan die mmbuatkan aku lebih menghargai die sbb kiter xkan menghargai org slagi kiter x kehilangan org tu..maksud aku, bukan aku pernah kehilangan die.. cuma.. pekerjaan die membuatkan ktorg ade pluang untuk mempunyai perasaan merindui..memandangkan bila die naik kapal... ktorg xdapat berjumpa smpai berbulan2... bg aku mcm satu kelebihan lak bercinta dgn jarak jauh ni.. stiap kali ktorg berjumpa rasa mcm first date.. sbb hati berdebar2... sbb kan lama xjupe.. so bila dapat jupe.. rasa mcm first date baru nk jupe lak... hehehe.. smpai skrg... stiap kali nk jupe die.. aku mesti rase berdebar2... mcm prasaan aku masa mula2 date ngan die..


dear my love :


xadil kan bg sy kalo sy ckp awk saje je nk tggalkan sy pg belayar sebab sy tau awak pun nak berada dekat ngan sy.. ( awk doa2 la sy dpt durian runtuh spy leh bayar duit pampasan awk tu.. hehe)

bila sy bosan2 kat sini sy boleh kua ngan kawan2 atau balik kampung jumpa keluarga... tp awak... hari2 kena keje.. kdg2 ari ahad pun kena keje.. awk xdapat nk jupe fmily kalo rindu kat family...tp sy xpernah dgr awak mengeluh tentang kje awak....

kalo sy ckp awk xleh hiburkan sy...xadil.. sbb.. tp sy leh g tgok wayang kalo sy bosan... tp awak, hnya leh layan movie2 yg didownload sblum naik kapal kat laptop je.. patutla awk leh hafal smua dialog2 dlam citer adnan sempit.. sebab awak dah sepluh kali tgok citer tu.. hehehee...

xadil kalo sy ckp awk kejam dgn sy sedangkan sy leh pilih nak makan ape hari2...nak makan masakan rumah ker.. nak makan McD ker.. KFC ker.. bila2 masa sy leh mkan... sedangkan awak atas kapal terpaksa makan je ape yg chief masak...

awk... sy minx maaf kalo sy ade xdengar ckp awk.. mungkir janji awk.. (tertutama bab janji xnak nangis..huhu).. sy minx maaf dengan awk... sesungguhnya sy menyanyangi awk dengan sepenuh hati sy ( alamak!!! terjiwang lak.. heheh.. ) ... trima kasih sbb buat sy bahagia... semoga kiter dijodohkan bersama suatu hari nanti... xsabar nak jupe awk lagi bulan depan kat rumah sy... kiter mkan nasi minyak sama2 ye nanti... hehehe.. :-)

Wednesday, May 5, 2010

DaLaM HaTi AdE TaMaN....

Sekarang dalam mood HAPPY sebab myLove dah sign off dah hari rabu lepas... YEAY!!!!!!... kali ni die turun untuk masa yg agak lama.. mungkin smpai lepas raya.. tp xconfirm lagi.. n aku xnak berharap dapat raya ngan die.. huhuh... xnak rosakkan mood happy... berbalik pada tajuk post... dalam hatiku ade taman yg sedang berbunga2.. hehhe.. mana taknya... dapat date ngan myLove 5 hari... hehhee.. dari hari rabu smpai la ari ahad.... nasib baik die dapat sign off kat singapore n xperlu pg KL... so dr Singapore die naik teksi pg larkin... pada mulanya die bgtau die pg KL dulu.. so hari rabu tu aku xdela budget dapat jumpa die... tp tiba2 pagi rabu die msej aku tnya samaada ade kelas x pagi tu... sah2 la aku mmg xde kelas.. mana pernah pg kelas pun.. hehehe... die ckp suh aku bersiap2 tggu die kat larkin... mcm bermimpi lak rasa... sbb xsangka dalam beberapa jam lagi aku akan dapat jupe my Love.. hehehe.. berdebar2 bila fkir nk jupe myLove.. risau nk fikir nk pakai bju yg mana satu... rasa mcm first date lak.. sbb dah lama xjupe... hehehhee...

dalam kul 9 lebih, aku pun selamat sampai kat larkin... terlewat... aku janji ngan mylove kul 9 dah smpai larkin.. ni gara2 jalan jem.. lupe tym tu tym org nk g keje
sepatutnya ... kua lebih awl.. huhu... sampai2 larkin aku trus col mylove bgtau dah smpai.. die wat2 merajuk ckp die dah naik bas balik trg dah sbb aku smpai lambat... huhu.. hehhe.. merajuk la sgt.. hehe...

mula2 plan aku nk ikut mylove balik trg pada hari jumaat... tp setelah melakukan perbincangan yg mendalam dengan memikirkan kebaikan dan keburukan (chewahhh . mcm nk wat keputusan yg pntg sgt je.. hehee) ktorg pun berkeputusan yg ktorg juz dating kat JB je... ehehehe... so myLove akan stay JB smpai ari ahad... hehehe... 5hari... dah nk sminggu dah.. hehee

ni antara gambar2 dating ktorg.. hehhee....


ni kat Pizza Hut IOI mall kulai... haha.. jauh pg mkn pizza... mcm kat skudai xde pizza je.. hehe....



ni kat hutan bandar putra lak.. kat kulai.. dah lama dah x pg taman tu.. sejak dah berhenti keje n pindah dr kulai.. xpenah pg ctu lagi... so saje bwk mylove jalan2 kat ctu... org lain jogging.. ktorg cuci mata tgok ikan n kura2.. hehehe..

ni gambar kat selesa mall... kat cni ade ikan besar warna hitam.. xtau ikan ape.. kat cni kebanyakannye chinese yg dtg... xramai malay yg dtg... xtau nape.. suka pg cni sbb leh tgok ikan... ktrog memg suka tgok ikan.. hehe... teringin nk pg aquaria KLCC.. xtau bila dapat pg.. huhu...

cube teka kat maner?? hehe.. ni kat taman mutiara rini.. abis semua taman ktorg pergi.. heheh... sblum ni aku pg taman ni juz utk joging je.. xpenah amik gmbar.. kali ni pg ngan mylove utk bergmbar... hehhe... smua rumah ktorg masuk.. rumah mersing.. rumah batu pahat.... hehehe...


tu je la gambar2 yg nak dikongsikan.. ehhehee.. skrg mylove dah balik terengganu dah.... next dating : makan nasi minyak kat umah aku awal bulan depan... heheh.. jgn salah faham... bukan nasi minyak ktorg.. nasi minyak abg aku.. awl bulan depan abg aku kawen... tp baju utk pg kenduri xsiap lagi ni.. huhu... hehe... kla.. rasa dah pnjg dah entry ni.. jumpa lagi di post akan datang.. hehehe