Wednesday, August 11, 2010

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan



Hari ni dah selesai satu hari menjalankan tanggungjawab sebagai seorang Islam iaitu berpuasa di bulan rmadhan... aku ingin mengucapkan selamat menyambut bulan ramdhan kepada rakan2 n pembaca blog ini.. semoga ramdhan kali ini menjadi ramdhan yg lebih bermakna...

tahun ni tahun pertama aku menyambut bulan ramadhan sebagai tunang org.. hehe.. imbas balik sejarah bulan ramadhan..

ramadhan 2008
aku n en tunang sambut as a friend je... belum couple lagik.. tym ni die ngah amik course kat ALAM melaka...

ramadhan 2009
aku n en tunang sambut as couple.. tym ni ktorg dah bercintan.. hehe.. tp pada tahun ni die dah stat naik kapal.. n terpaksa berpuasa n braya kat atas kapal je.. xdapat la ktorg smbut ramadhan n raya sama2.. hukhuk..

ramadhan 2010
ramadhan kali ni lebih bermakna. ktorg sambut sebagai tunang... n yg paling best en tunang dapat berpuasa n beraya kat darat.. walaupun die terpaksa amik modular course slama 3 minggu kat melaka tym bulan pose ni.. tp xpelaa.. at least die still kat darat.. n ktorg leh celebrate sama2..

utk raya nanti ktorg dah plan nk balik raya sama2 lepas die abis course kat melaka nanti.. xsabar nk shopping utk raya bersama sblum balik trg... nk borong biskut raya n kerepek kat air hitam... hehehe... cant wait to celebrate raya together.. nk pakai baju raya yg dh ditempah dgn warna sedondon.. hehehe (erk.. baru sehari pose dah terfikir ttg raya.. hehe..)

to my fiance : wat modular course elok2 ye kat melaka.. cian awk walapun puasa terpaksa wat keje berat.. terpaksa berenang.. terpaksa mendayung... xfaham betulla nape misc nk suh amik course2 mcm tu tym bulan pose.. dah xde bulan laen ker... huhu... be strong k dear.. i know u can do it...take care... i'll always pray for u.. :-) jangan risau.. sy akan tunggu awak utk balik raya sama2... kalo x sape nk jadi driver sy nanti.. hehehe..:p




Monday, August 9, 2010

Congratulation on passing your first oral exam..:-)


Congratezzzzz my dear fiance....!!!!!!!:-)

hehehe.. walaupun dah lama.. arini baru teringat nk tulis kat cni...hehe.. pada 20 julai yg lepas... en tunang amik oral exam ngan jabatan laut... 10 hari lepas majlis pertunangan kami... tu dah bernasib baek sbb telah ditunda.. kalo ikut tarikh awal.. juz 2 hari selepas majlis pertunangan kami.. huhu... pada mulanya aku dah rasa serba salah n tnya die sama ade perlu x tunda pertunangan kami sbb aku tau exam ni penting sgt2 bg career die..tp die juz suruh teruskan je memandangkan smua persiapan telah dibuat... ksian die mana nk fikir pasal tunang... mana nak fikir pasal nk study utk oral.. sorry my dear, i didnt meant to burden you.. huhu.. smua mcm dah suratan takdir.. tym ktorg nk tunang tym tu la misc panggil suh wat oral exam.. huhu..

selesai je majlis tunang... die terus tumpukan pada exam die... tym ni aku mmg xkacau die la.. he needs full attention to study for his exam... jadi mcm student balik.. kena stay up smpai pagi utk study... ksian.. ksian.. hehe...

(gambar curi dr facebook kawan die.. hehe ..)

waaa... rajin gak my fiance nie... khusyuk stady.. (xtaula kalo berlakon je.. hehehe:p).. aku pun xserajin tu stady kot.. hehehehehhe..

Alhamdulillah berkat diorg wat stady group.. my fiance n kawan2 nya smua berjaya pass oral exam tu... congratez to all!!!!!!....


skrg my fiance ngah amik modular course kat ALAM melaka lak.. lepas dah lulus ni baru die leh dapat COC.. hopefully die dapat wat... gudluck dear!!!!!!...



Thursday, July 22, 2010

My Engagement...:)

walaupun dah seminggu lebih dah berlalu.. harini baru aku ade mood nk membuat sdikit coretan kat blog ni.. hehe..

tanggal 10.7.10 yg lepas, aku officially menjadi tunangan kepada insan yg bernama Wan Zulkifli bin Wan Mamat.. Setelah lebih kurang 2 tahun ktorg saling kenal mengenali n bercinta.. kami mengambil keputusan utk membawa hubungan kami naik satu stage lagi iaitu bertunang..:)
Alhamdulillah majlis kami berjalan lancar tanpa berlaku ape2 masalah...

aku nk crite skit tentang persiapan pertunangan kami.. memg last minit punye persiapan la.. huhu.. sbb kami mmbuat kptusan akhir utk bertunang dlm tempoh sebulan sebelum majlis dijalankan.. dalam tempoh sebulan tu la aku kena membeli hantaran.. nak cari pelamin.. nak cari baju... dah la aku berada di johor.. so nak tak nak... 2 minggu sebelum majlis aku pun balik trg untuk settlekan smua benda.. tp sebelum balik tu aku dah gunakan khidmat pakcik google utk mencari kedai2 pengantin di trg memandangkan aku mmg malas dah nk survey nnti.. aku juz nk pg kedai tu n tempah.. luckily kedai yg aku pilih tu still free pada date yg aku nak n die sanggup trima job tu wpun juz tinggal masa 2 minggu je lagi... untuk tunang kali ni aku memilih tema pink putih...sbb aku mmg dah lama jatuh cintan ngan baju or pelamin yg warna pink putih.. tp hajat aku xkesampaian sgt sbb kedai tu baju seperti yg aku nk.. kalo nk tempah lain mmg dah xsempat dah.. so nak xnak.. aku pilih jela baju yg ade.. baju warna light pink.. tp still pink jugak.. hehe... ni la gambar pelamin tunang ku..hehe

simple je sebab nak bersesuaian ngan budget yg ade.. almaklumla aku belum bekerja n juz student.. aku juz nk guna budget aku sendiri utk majlis ni and xnak susahkan family or my fiance

disebabkan aku xdapat nak cuti lama2... dua hari sebelum majlis baru aku balik trg.. tp nasib baek mak aku dah siapkan persiapan kat umah... seperti kemas2 rumah... thanks you so much mak... hehe.. aku juz touch up skit2 n menyusun atur skit2 perabot.. keesokannya kawan2 aku dr UTM pun sampai trg.. thanks so much korg sbb sudi datang rumah aku.. so ptg tu aku bwk diorg jalan2 dulu.. sbb takut nnti dah xsempat nk jalan2 dah.. aku bwk diorg pg masjid kristal n pantai chendering.. ni antara gmbar yg diorg amik.. mmg beratus2 keping la gmbar diorg.. mmg stiap masa bergambar je.. ehhehe..



lastly hari yg penuh bermakna dalam hidup aku pun tiba.. pagi2 tu kul 10 aku kua amik kek yg aku tempah... alhadulillah cantik tp kecik skit dr saiz yg aku sangka.. xpela.. kawen nnti baru order yg besar.. hehee.. ni la kek yg aku tempah..


tepat pukul 3 petang.. rombongan lelaki pun sampai.. cuak gak aku.. sbb masa tu belum bersiap sepenuhnya lagik sbb stat bersiap lambat skit ... tp bila tym aku dipanggil utk kluar.. nasib baek masa tu siap makeup.. hehe... aku dah debar2 nk kua.. ditemani kakak ipar aku.. aku pun kluar utk acara menyarungkan cincin... tym tu rasa berdebar giler2.. aku dapat rasa semua mata sdg pandang aku.. huhu.. Alhamdulillah majlis berjalan lancar... bakal kakak ipar aku menyarungkan cincin ke jari manis ku ( yeay dapat cincin baru..hehe)....:) layankan gambar2 dr majlis pertunangan aku..:-)



Sunday, July 18, 2010

Ketika Allah Memilihmu Untukku..




Ketika Allah Memilihmu Untukku..


Padamu yang Allah pilihkan dalam hidupku..
Ingin ku beri tahu padamu..
Aku hidup dan besar dari keluarga bahagia..
Orang tua yg begitu sempurna..
Dengan cinta yg begitu membuncah..
Aku dibesarkan dgn limpahan kasih yang tak terhingga..
Maka, padamu ku katakan..
Saat Allah memilihmu dalam hidupku,
Maka saat itu Dia berharap, kau pun sanggup melimpahkan cinta padaku..
Memperlakukanku dgn sayang yang begitu indah..


Padamu yang Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, aku hanya wanita biasa dengan begitu banyak kekurangan dalam diriku,
Aku bukanlah wanita sempurna, seperti yang mungkin kau harapkan..
Maka, ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Dia ingin menyempurnakan kekuranganku dgn keberadaanmu.
Dan aku tahu, Kaupun bukanlah laki-laki yang sempurna..
Dan ku berharap ketidaksempurnaanku mampu menyempurnakan dirimu..
Karena kelak kita akan satu..
Aibmu adalah aibku, dan indahmu adalah indahku,
Kau dan aku akan menjadi 'kita'..


Padamu yg Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, sejak kecil Allah telah menempa diriku dgn ilmu dan tarbiyah,
Membentukku menjadi wanita yg mencintai Rabbnya..
Maka ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Allah mengetahui bahwa kaupun telah menempa dirimu dgn ilmuNya.. Maka gandeng tanganku dalam mengibarkan panji-panji dakwah dalam hidup kita..
Itulah visi pernikahan kita..
Ibadah pada-Nya ta'ala..


Padamu yg Allah tetapkan sebagai nahkodaku..
Ingatlah.. Aku adalah mahlukNya dari tulang rusuk yang paling bengkok..
Ada kalanya aku akan begitu membuatmu marah..
Maka, ketahuilah.. Saat itu Dia menghendaki kau menasihatiku dengan hikmah,
Sungguh hatiku tetaplah wanita yg lemah pada kelembutan..
Namun jangan kau coba meluruskanku, karena aku akan patah..
Tapi jangan pula membiarkanku begitu saja, karena akan selamanya aku salah..
Namun tatap mataku, tersenyumlah..
Tenangkan aku dgn genggaman tanganmu..
Dan nasihati aku dgn bijak dan hikmah..
Niscaya, kau akan menemukanku tersungkur menangis di pangkuanmu..
Maka ketika itu, kau kembali memiliki hatiku..


Padamu yang Allah tetapkan sebagai atap hunianku..
Ketahuilah, ketika ijab atas namaku telah kau lontarkan..
Maka dimataku kau adalah yang terindah,
Kata2mu adalah titah untukku,
Selama tak bermaksiat pada Allah, akan ku penuhi semua perintahmu..
Maka kalau kau berkenan ku meminta..
Jadilah hunian yg indah, yang kokoh…
Yang mampu membuatku dan anak-anak kita nyaman dan aman di dalamnya..


Padamu yang Allah pilih menjadi penopang hidupku…
Dalam istana kecil kita akan hadir buah hati-buah hati kita..
Maka didiklah mereka menjadi generasi yg dirindukan syurga..
Yang di pundaknya akan diisi dgn amanah-amanah dakwah,
Yang ruh dan jiwanya selalu merindukan jihad..
Yang darahnya mengalir darah syuhada..
Dan ku yakin dari tanganmu yg penuh berkah, kau mampu membentuk mereka..
Dengan hatimu yg penuh cinta, kau mampu merengkuh hati mereka..
Dan aku akan selalu jatuh cinta padamu..


Padamu yang Allah pilih sebagai imamku…
Ku memohon padamu.. Ridholah padaku,
Sungguh Ridhomu adalah Ridho Ilahi Rabbi..
Mudahkanlah jalanku ke Surga-Nya..
Karena bagiku kau adalah kunci Surgaku..

Thursday, July 1, 2010

MeRiSiK.....:-)


harini dengan official nya family myLove datang mersik aku kat rumah... nasib baek aku xde kat trg... xdela nk berdebar2 angkat air or nak salam... hehhee... walaupun dah pernah dah rasa perasaan tu tym raya tahun lepas.... berdebar giler bila family mylove ckp nk dtg raya kat rumah sbb nak kenal2.. xkan nk ckp xleh dtg kannnnn.... nak tak nak aku kena hadapi gak... hehehe....

dah lepas satu stage.. now ngah tggu untuk next stage..smoga smuanya berjalan lancar.. :-)

Wednesday, June 30, 2010

Ke hadapan, Isteriku / Buah hatiku/ Teman wanitaku yang dikasihi,

(copy dr blog somebody...:))

Ke hadapan,
Isteriku / Buah hatiku/ Teman wanitaku yang dikasihi,

1. Dari tarikh 11 Jun – 11 Julai 2010, sayang perlu membaca bahagian sukan dalam mana-mana akhbar supaya sayang akan sedar tentang hal ehwal yang berkaitan dengan Dunia Bola Sepak, dan supaya sayang boleh mencelah di dalam mana-mana perbualan. Jika sayang gagal lakukannya, sayang akan dipandang semacam jer dan tidak akan diendahkan langsung. JANGAN komplen jika sayang tak mendapat perhatian secukupnya.

2. Semasa berlangsungnya Piala Dunia, tv akan menjadi milik abang sepenuh masa, tanpa ada pengecualian. Jika sayang (walau sedikitpun) menjeling pada ‘remote control’, berjaga-jagalah kerana sayang akan menerima balasannya.

3. Jika sayang perlu berjalan di depan tv semasa perlawanan tengah berlangsung, abang tak kisah … selagi sayang merangkak di atas lantai tanpa mengeluarkan walau sedikit bunyi pun dan jangan mengganggu tumpuan abang.

4. Semasa perlawanan berlangsung, abang akan jadi buta, pekak dan bisu, kecuali jika abang mahukan air atau sesuatu untuk dimakan. Jangan harap abang akan mendengar kata-kata sayang, jawab telefon, menyidai baju atau mengambil baby kita yang sedang bergolek di atas lantai kerana… ia TAK AKAN berlaku.

5. Abang akan sangat2 berterima kasih jika sayang dapat menyimpan bermacam-macam makanan di dalam peti sejuk pada setiap masa supaya abang dapat kunyah semasa menonton perlawanan nanti. Sebagai balasannya, sayang akan dibenarkan menonton tv di antara jam 12 pagi hingga 6 pagi, melainkan jika perlawanan yang abang ter’lepas’ ditayangkan semula pada waktu tersebut.

6. Tolong, tolong dan tolong! Jika sayang nampak abang sedih kerana pasukan favourite abang kalah, JANGAN sekali-kali mengatakan, “ia hanyalah perlawanan, janganlah emosional sangat abang nie,” ataupun, “jangan risau la bang, mereka akan menang lain kali”. Jika sayang menyebutnya jugak, abang akan menjadi bertambah berang dan cinta abang pada sayang akan pudar. Ingatlah bahawa sayang tak akan tahu pasal bola sepak nie lebih banyak dari abang, oleh itu kata-kata ‘galakan’ sayang itu hanya akan menyebabkan rumahtangga kita berantakan.

7. Sayang dialu-alukan untuk duduk bersama-sama dengan abang untuk menonton satu perlawanan bola dan sayang bolehlah bercakap dengan abang semasa ‘half-time’ TETAPI hanya bila iklan disiarkan, dan HANYA jika keputusan separuh masa itu menggembirakan hati abang. Sebagai tambahan, abang hanya kata SATU game saje, so jangan pulak sayang silap faham dan menganggap Piala Dunia nie satu alasan untuk kita ‘meluangkan masa bersama-sama”.

8. Siaran ulangan semasa menyumbat gol adalah SANGAT penting. Abang tak kisah jika abang dah tengok atau belum tengok lagi perlawanan tersebut, yang PENTINGnya abang nak tengok banyak –banyak kali.

9. Cakap kat kawan-kawan sayang supaya jangan melangsungkan apa-apa kenduri atau majlis yang memerlukan kehadiran abang kerana :
a) Abang tak akan pergi,
b) Abang tak akan pergi, dan
c) Abang tak akan pergi.

10. Tapi jika ada kawan abang mengajak kita ke rumahnya untuk menonton perlawanan bola, kita akan pergi secepat kilat!

11. Sorotan harian Piala Dunia yang ditayangkan di tv pada setiap malam adalah sama pentingnya dengan perlawanan yang dimainkan. Jangan sekali-kali terfikir untuk kata, “tapi abang kan dah tengok yang ini … apa kata abang tukar ‘channel’ supaya kita semua boleh tengok siaran lain?” kerana untuk jawapannya “sila refer item no.2 dalam list nie”

12. Dan akhir sekali, tolong jangan sebut ungkapan seperti “Nasib baik Piala Dunia nie hanya 4 tahun sekali”. Abang sudah imun dengan kata-kata itu kerana sebelum dan selepas Piala Dunia, akan muncul pulak Champions League, Premier Leagur, Italian League, Spanish League, KPL, FA Cup, Euro Cup, dll….hehe

P/S
Dan satu lagi, jika kereta ayang rosak di mana-mana jalan, tolong call Polis atau khidmat trak tunda yer.
Terima kasih atas kerjasama sayang.

hurmmm.... harap2 xdapat surat cinta macam ni.. huhuhu

Sunday, June 13, 2010

abg ku kawennnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!! part 2

abg ku kawen part 2... hhehe... ni part kenduri kat umah aku lak... balik2 je dari kenduri umah ppuan kat kelantan.. trus stat wat keje.. merebus telur yg beratus2 biji tu.... sebab lusa dah kenduri kat umah aku... selang waktu yg singkat atas permintaan belah ppuan disbbkan adik beradik die ramai keje kat KL .. susah nk balik byk kali.. hehe..tp senang je nk rebus telur byk2.... letak2 dlm plastik dlm 15 bijik satu plastik.. ikat.. pastu tbuk skit2 plastik tu.. letak dalam periuk berisi air... biar je dalam sejam.. pastu angkat n sejukkan... heheheeh...

dah siap proses merebus.. mulala proses memacking.. agak mudah sbb ramai sepupu aku yg kcik2 tolong... hehehe... letak dalam beg kertas smua.. siapla doorgift.. hehe... 3hari sblum kenduri org dah dtg pasang pelamin... ni la pelamin abg aku...

simple je sbb juz utk bergambar.. xbersanding pun... hehehe

pada tanggal 8 june berlangsungla majlis sambut menantu kat umah aku.. first time aku merasai kenduri kat umah sendiri.. penat gakkkk.. hehehe.... pengantin sampai dlm kul 12 tgah hari...


lauk pengantin dimasak oleh jiran sebelah umah aka kawan baek mak aku... heheh
hiasan2 buah n lain2 disiapkan oleh mak2 sedara aku... hehehe

cendol yg mendapat sambutan ramai.. kejap je dah abis.. n kebetulan org yg wat cendol tu bakal abg ipar aku.. hehehe..

tgah2 lalu depan meja makan pengantin. bapa sedara aku aka jurugmbar tahan aku.. die suh aku duk kat tgah2 tu... hehe.., matching je aku duk tgah tu.. sbb sama warna.. ahaks.. heehhe


ni mak2 sedara aku.... :)


aku n adik aku.. :)

mak aku n mak mertua abg aku.. :)

ni satu2 nye gambar aku n dia.. huhu.. ni pun slamber je suh pak sedara yg kebetulan ade kat ctu amikkan.. hehehe... ade org tu konon je nk mkn kat meja pengantin la.. nak bergmbar kat pelamin la.. tp ckp je lebih.. heheh.. (ps: jangan marah yeee..heheh).. thanks

gambar ni aku paling suka... sbb smua ceria jer... mak aku.. mak2 sedara... n sepupu sepapat.. tym ni ngan tgok gmbar2 yg di amik sepanjang majlis kat kaptop aku... tu tgah gelak2 tgok gmbar yg klakar la tu.. hehehe...

Alhamdulillah.. smuanya berjalan lancar.. tanpa ape2 masalah... nasib baekla fully catering.. so xdela penat sgt kena basuh pinggan atau ape... juz kena kemas kan skit2 jelaaa.... ape2 pun sronok sgt... welcome kak lin to our family.. :-)


abg ku kawennnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!! part 1

cian kat blog aku ni dah lma xupdate.. mood nk update xdtg2... hehehe... lagipun sejak smenjak 2 bulan kebelakangan ni aku byk bercuti.. so lagi la xde mood nk update blog .. hehe.. ni pun aku baru je smpai dr terengganu kul 6 pgi td... balik sempena perkahwinan abg aku... akhirnya aku dapat seorg kakak.. walaupun skadar kakak ipar... sbelum ni teringin gak nk ader kakak sbb aku anak kedua.. ade abg sorg.. n adik ppuan sorg.. so aku hnya berpluang dapat kakak ipar n adik ipar lelaki je la... hehehe

aku balik seminggu awal dr tarikh akad nikah abg aku... sbb byk keje... aku ader 3 org adik bradik je.. so aku la yg byk kena tlg wat keje2 kat umah... mak aku mmg harapakan aku je... sbb tu ari2 die tnya bila nk balik... risau die takut xsempat siap keje.. hehhe... oleh sbb ksiankan mak aku... aku pun blah la dr UTM seminggu awal.. dengan slambernye mintak cuti walaupun ade keje kena siapkan.. huhuhhu.....

keje2 yg menunggu aku seperti biasala.. mengemas rumah... menclearkan ruang tamu n ruang makan sbb nnti senang org nk masuk ramai2... sbb nk wat tempat utk plamin skalik... penat tuuuu kena angkat kerusi meja.. dahla berat2... mmg keje berat tul la beberapa ari tu... lepas abis kemas umah.. siapla keje.. tinngal keje utk doorgift je... membungkus n mempacking....
nasib baek ade jiran2 n sdara yg tolong.. so xde la penat sgt nk siapkan doorgift yg beratus2 bungkus tu...

so hari yg ditunggu tiba jua.. 6.6.10.. tarikh abg aku disatukan dengan tunang die.. setelah hmpir setahun mengikat tali pertunangan.. so pagi2 lagi aku dah bgun nk bersiap.. sbb nk bertolak dr rumah kul 8 pagi..

masa ni ngah tggu abg aku bersiap nk pakai sampin smua.. smpat bergambar ngan mak sedara dulu... hhehhee

smpai kat umah pengantin ppuan pukul 11 pagi... sebagai anak dara.. mcm biasala.. mesti dapat tugas pegang dulang hantaran.. hehehe

abg aku slamat dinikahkan dengan skali lafaz je.. alhamdulillah
( mana taknye.. die ckp die hafal ayat tu dah hmpir sebulan.. siap letak ayat tu kat screen saver handphone.. hahaha)

Monday, May 17, 2010

TaG dArI dYa KaMiL....

fuhh..fuhh... dah bersawang dah blog aku nih... dah lama xsentuh.. hhehe... xde mood nk update skrg ni... sbb aku dah ade tempat nk bercerita ( cinta hati dah balik darat) ..hehhe... rasa bosan.. baca blog2 org laen.. terperasan blog dya_kamil yg ade mentag untuk menjawab tag.. hehe... oleh kerana aku rajin mlm ni.. aku pun jawab laaa.. hehehe..


3 names in your message inbox:
ikut turutan paling latest eh..
1) myLove
2) myLove
3) myLove
smuanya myLove gara2 aku biasanya delete je msej2 lain lepas baca sbb hp aku ni mmg ngok ngek.. asyik ckp full memory je.. padahal byk je lagik memory...huhu.. tanda2 suh bli baru.. hahaha

your main ringtone:
Lenka- trouble is a friend

what you did at 12 last night:
dah tido dah sebab penat baru sampai dr KL..

who was the last person you went out with?where?
ngan ayie n shu n linda... pg jalan2 kat carrefour bukit jalil sementara tggu naik bas...

the colour of t-shirt you're wearing now
orangeeeeeeeeee~~~~~

the last thing you did
tgok gambar2 wedding mattop n gmbar g jalan2 kat KL aritu... duk berbalas komen.. biasala.. xsah kalo xmengomen.. hahaha

3 of your everyday favourite items
handphone, broadband & siputih

the colour of your bedroom
cream yg dah byk conteng2.. bila la pengetua kolej ni nk cat baru... kalo cat warna ungu ker.. pink ker... careeee gakkk... hehehe

how much money in your wallet now?
aku xde wallet.... hahahahahah

how's life?
happy dgn ape yg ade skrg..
cuma berharap dapat habiskan master ni secepat mungkin.. huhu.. hehehehe

your favourite song:
yang terindah~~~~ adamaya

what will you do next weekend:
xde plan lagik... stakat ni maybe duk lepak je kat bilik...

when was the last time you see your mum?
bulan lepas... masa aku cuti 2 minggu sebab lecturer xde.. hahaha

where is she now?
kt kampung kubang ikan

who is the last person that talked with you last night?
rumet.. linda

the last surprise you got?
hurrmmm.. ape ehhhh... owh.. bila myLove give me a good news.. hihi

the last thing you borrowed from your friend?
duit linda... sbb nak bli air kat kedai aritu xde duit kecik.. hahhaah

who is your bf / gf / husband / wife?
WAN ZULKIFLI WAN MAMAT
my beloved bf.. hopefully our relationship will last forever

what do you feel right now?
risau sebab alat utk wat measurement xde.. sbb hntar baiki... minggu dpan lecturer dah abis cuti.. mcm mana ni nak jupe lecturer..uwaaaaaaa.... hehehe

wanna share with who?
sesape yg sudi.. ahaks

who know your secret?
1) mylove
i ni seorg yg perahsia skit.. heheheh

they keep your secret?
1 Yes..


are you angry with someone?
emm... rite now xde kot...

do you order at Mc'D?
yup.. semlm makan double mc chicken.. rasa nk termuntah nk abiskan... tu la first n last tym aku beli.. lepas ni beli yg single je.. hjehehe

the last time you feel so sad?
last week.. reason? sicret... hehehe

mahu tag?
xtau nk tag sape.. kalo ade sape2 nak wat tag ni.. dipersilakan.. :-)


Saturday, May 8, 2010

YaNg TeRiNdAh........

video

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah


SPECIALLY FOR YOU

Friday, May 7, 2010

ApA yG LeLaKi SuKa DaN x SuKa

topik kali ni ape yang lelaki suka dan xsuka... aku amik dr satu blog yg aku baca.. aku pun xtau btul ke x... ade yg btul kot.. n ade juga yg xbtul... tp depends pd org tu la kot.. sebab manusia kan rambut je sama hitam.. tp hati lain2...

Ape yg lelaki SUKA :

•Sikap kelakar
•Budi pekerti dan kesopanan
•Murah hati
•Senyuman manja
•Pandai memasak
•Pandai dalam mengenakan pakaian
•Penampilan/imej yang sesuai dengan citarasanya
•Tak mudah naik angin
•Seorang wanita yang sanggup meminjamkan keretanya pada lelaki bila kereta laki tersebut rosak
•Tak terlalu seksi dalam berpakaian
•“Tak apalah, tadi U dah belanja I makan, jadi sekarang biar I belanja tiket wayang”
•Wanita yang dapat menjalin hubungan rapat dengan ibu atau keluarganya
•Berwawasan atau bercita-cita tinggi
•Mempunyai keyakinan diri yang tinggi
•Tahu menjaga maruah diri. Bersemangat dan tak mudah mengalah dalam situasi yang tertekan.
•Sentiasa berada di sisinya saat duka dan gembira
•Tak berleter walau terpaksa menghantar lelaki ke lapangan terbang pada 2 pagi
•Sediakan secawan teh atau kopi tanpa disuruh oleh lelaki
•Wanita yang mengambil berat tentang lelaki
•Sikap keibuan
•Sukakan kanak-kanak
•Suara lembut tanpa dibuat-buat
•Pandai membawa diri. Tak kekok dibawa ke mana pun
•Boleh dibawa berbincang dan memberi pendapat
•Memberi sokongan moral dalam apa jua usaha yang dilakukan lelaki
•Tak memperkecilkan kelemahan lelaki sebaliknya menerima seadanya diri lelaki tersebut
•Tahu bersyukur
•Pandai berjimat-cermat
•Tak mengharapkan lelaki dalam semua hal

Ape yg lelaki XSUKA :

•Wanita yang suka mengumpat
•Sombong dan bongkak
•Menunjukkan sikap yang terlalu memiliki
•Hisap rokok
•“Kau ni macam orang tiga suku!” Mengutuklah tu…
•Wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki
•Wanita yang suka menunjuk-nunjuk untuk dapatkan perhatian
•“Tak bolehkah U lakukan sesuatu yang betul!”
•“Jangan cuba beritahu I apa yg patut I lakukan dan yang tak patut I lakukan..”
•Wanita yang hipokrit
•Pembohong dan suka mencari alasan
•Terlalu ingin mengetahui hal peribadi si lelaki
•Sukar buat keputusan terutamanya hal berkenaan hubungan mereka
•Kurang sifat kasih sayang walaupun terhadap binatang
•Pengotor dan pemalas
•Tak bertanggungjawab langsung
•Tak pandai mengemas
•Terlalu bebas dan kuat bersosial hingga tiada batasan pergaulan
•Kuat berleter walau hal remeh temeh
•Boros berbelanja
•Tak tahu memasak
•Sikap manja yang terlalu menyakitkan hati
•“Queen Control” atau suka mengarah-arah
•Tak pandai bergaya atau selekeh
•Suka bermekap tebal sehingga hilang keayuan asli
•Suka mengungkit-ungkit hal-hal lalu
•Panas baran
•Kuat merajuk dan sukar dipujuk
•Terlalu pendiam sehingga susah untuk berkomunikasi
•Tak mahu mengakui kesilapan dan ego

Renung-renung kan laaaa.. dan selamat beramal.... heheheheheh :)

Thursday, May 6, 2010

JoDoH dAn PeRtEmUaN.....

arini aku terasa nak bercerita tentang mylove.. ala2 kiranya macam my love story la kot.. hehe.. aku baru lepas terbaca satu blog ni yg bercerita tentang kisah percintaan die..knape die pilih lelaki tu... n aku rasa aku pun xpenah citer sebelum ni kat cni... lets the story begin...

aku kenal mylove masa aku dah nak abis tahun akhir degree kat utm... mcm mana ktorg leh kenal??? coursemate?? bukann.... kawan sek??? pun bukan....hehe.. ktorg kenal disebabkan salah nombor je... hehe... aku pun xbrape ingt macam mana boleh terslah nombor..lebih kurg rasanya no tpon die hmpir nk sama ngan no tpon kwn aku.. bila dah tersalah nombor.. mula la memperkenalkan diri... bila dah kenal2... rupanya die budak utm gak tp dah grad dah.. kiranya batch seblum aku..n org terengganu jgak.. macam kebetulan lak rasa... hehe.. masa tu die still training kat ALAM melaka...

sejak dari kejadian tu la kitorg slalu main msej... n mula mengenali antara satu sama lain... kenal pun melalui friendster je.. sebab xbrani lagik nk face to face.. dah beberapa bulan knal barula ktorg berjumpa.. heheh... lebih kurg jatuh cinta pandang pertama la.. hehehe.... ktorg pun mula couple...

kadang2 aku slalu tnya ngan diri aku.. knape aku pilih die..maksud aku, die kan seafarer... yg mana akan selalu berada jauh dr aku masa die pg belayar... someone yg hnya boleh happykan aku dgan beberapa sms dlam seminggu n jarang2 dapat col aku... someone yg xleh brada di sisi aku kalo aku ade masalah.. someone yg aku xleh nk share kegembiraan aku...

tp aku percaya.. die sentiasa dekat dgn hati aku...aku percaya dgn kejujuran die..keikhlasan die menyayangi aku..and yg paling penting.. aku tau die keje untuk masa depan kami jugak kalo kami dijodohkan bersama...InsyaAllah...

aku rasa bersyukur sangat dipertemukan dengan die... bagi aku.. he is a nice guy.. slalu amik berat pasal aku.. pasal family die... org ckp penantian satu penyeksaan... aku akui itu betul... cuma aku rasa perasaan merindui itu indah... kalo kiter tau mcm mana nak menghadapi perasaan tu..pekerjaan die mmbuatkan aku lebih menghargai die sbb kiter xkan menghargai org slagi kiter x kehilangan org tu..maksud aku, bukan aku pernah kehilangan die.. cuma.. pekerjaan die membuatkan ktorg ade pluang untuk mempunyai perasaan merindui..memandangkan bila die naik kapal... ktorg xdapat berjumpa smpai berbulan2... bg aku mcm satu kelebihan lak bercinta dgn jarak jauh ni.. stiap kali ktorg berjumpa rasa mcm first date.. sbb hati berdebar2... sbb kan lama xjupe.. so bila dapat jupe.. rasa mcm first date baru nk jupe lak... hehehe.. smpai skrg... stiap kali nk jupe die.. aku mesti rase berdebar2... mcm prasaan aku masa mula2 date ngan die..


dear my love :


xadil kan bg sy kalo sy ckp awk saje je nk tggalkan sy pg belayar sebab sy tau awak pun nak berada dekat ngan sy.. ( awk doa2 la sy dpt durian runtuh spy leh bayar duit pampasan awk tu.. hehe)

bila sy bosan2 kat sini sy boleh kua ngan kawan2 atau balik kampung jumpa keluarga... tp awak... hari2 kena keje.. kdg2 ari ahad pun kena keje.. awk xdapat nk jupe fmily kalo rindu kat family...tp sy xpernah dgr awak mengeluh tentang kje awak....

kalo sy ckp awk xleh hiburkan sy...xadil.. sbb.. tp sy leh g tgok wayang kalo sy bosan... tp awak, hnya leh layan movie2 yg didownload sblum naik kapal kat laptop je.. patutla awk leh hafal smua dialog2 dlam citer adnan sempit.. sebab awak dah sepluh kali tgok citer tu.. hehehee...

xadil kalo sy ckp awk kejam dgn sy sedangkan sy leh pilih nak makan ape hari2...nak makan masakan rumah ker.. nak makan McD ker.. KFC ker.. bila2 masa sy leh mkan... sedangkan awak atas kapal terpaksa makan je ape yg chief masak...

awk... sy minx maaf kalo sy ade xdengar ckp awk.. mungkir janji awk.. (tertutama bab janji xnak nangis..huhu).. sy minx maaf dengan awk... sesungguhnya sy menyanyangi awk dengan sepenuh hati sy ( alamak!!! terjiwang lak.. heheh.. ) ... trima kasih sbb buat sy bahagia... semoga kiter dijodohkan bersama suatu hari nanti... xsabar nak jupe awk lagi bulan depan kat rumah sy... kiter mkan nasi minyak sama2 ye nanti... hehehe.. :-)

Wednesday, May 5, 2010

DaLaM HaTi AdE TaMaN....

Sekarang dalam mood HAPPY sebab myLove dah sign off dah hari rabu lepas... YEAY!!!!!!... kali ni die turun untuk masa yg agak lama.. mungkin smpai lepas raya.. tp xconfirm lagi.. n aku xnak berharap dapat raya ngan die.. huhuh... xnak rosakkan mood happy... berbalik pada tajuk post... dalam hatiku ade taman yg sedang berbunga2.. hehhe.. mana taknya... dapat date ngan myLove 5 hari... hehhee.. dari hari rabu smpai la ari ahad.... nasib baik die dapat sign off kat singapore n xperlu pg KL... so dr Singapore die naik teksi pg larkin... pada mulanya die bgtau die pg KL dulu.. so hari rabu tu aku xdela budget dapat jumpa die... tp tiba2 pagi rabu die msej aku tnya samaada ade kelas x pagi tu... sah2 la aku mmg xde kelas.. mana pernah pg kelas pun.. hehehe... die ckp suh aku bersiap2 tggu die kat larkin... mcm bermimpi lak rasa... sbb xsangka dalam beberapa jam lagi aku akan dapat jupe my Love.. hehehe.. berdebar2 bila fkir nk jupe myLove.. risau nk fikir nk pakai bju yg mana satu... rasa mcm first date lak.. sbb dah lama xjupe... hehehhee...

dalam kul 9 lebih, aku pun selamat sampai kat larkin... terlewat... aku janji ngan mylove kul 9 dah smpai larkin.. ni gara2 jalan jem.. lupe tym tu tym org nk g keje
sepatutnya ... kua lebih awl.. huhu... sampai2 larkin aku trus col mylove bgtau dah smpai.. die wat2 merajuk ckp die dah naik bas balik trg dah sbb aku smpai lambat... huhu.. hehhe.. merajuk la sgt.. hehe...

mula2 plan aku nk ikut mylove balik trg pada hari jumaat... tp setelah melakukan perbincangan yg mendalam dengan memikirkan kebaikan dan keburukan (chewahhh . mcm nk wat keputusan yg pntg sgt je.. hehee) ktorg pun berkeputusan yg ktorg juz dating kat JB je... ehehehe... so myLove akan stay JB smpai ari ahad... hehehe... 5hari... dah nk sminggu dah.. hehee

ni antara gambar2 dating ktorg.. hehhee....


ni kat Pizza Hut IOI mall kulai... haha.. jauh pg mkn pizza... mcm kat skudai xde pizza je.. hehe....



ni kat hutan bandar putra lak.. kat kulai.. dah lama dah x pg taman tu.. sejak dah berhenti keje n pindah dr kulai.. xpenah pg ctu lagi... so saje bwk mylove jalan2 kat ctu... org lain jogging.. ktorg cuci mata tgok ikan n kura2.. hehehe..

ni gambar kat selesa mall... kat cni ade ikan besar warna hitam.. xtau ikan ape.. kat cni kebanyakannye chinese yg dtg... xramai malay yg dtg... xtau nape.. suka pg cni sbb leh tgok ikan... ktrog memg suka tgok ikan.. hehe... teringin nk pg aquaria KLCC.. xtau bila dapat pg.. huhu...

cube teka kat maner?? hehe.. ni kat taman mutiara rini.. abis semua taman ktorg pergi.. heheh... sblum ni aku pg taman ni juz utk joging je.. xpenah amik gmbar.. kali ni pg ngan mylove utk bergmbar... hehhe... smua rumah ktorg masuk.. rumah mersing.. rumah batu pahat.... hehehe...


tu je la gambar2 yg nak dikongsikan.. ehhehee.. skrg mylove dah balik terengganu dah.... next dating : makan nasi minyak kat umah aku awal bulan depan... heheh.. jgn salah faham... bukan nasi minyak ktorg.. nasi minyak abg aku.. awl bulan depan abg aku kawen... tp baju utk pg kenduri xsiap lagi ni.. huhu... hehe... kla.. rasa dah pnjg dah entry ni.. jumpa lagi di post akan datang.. hehehe